Wykonanie
Dzisiaj w
Krakowie przebija się słoneczko jednak wiatr sprawia, że jest dość zimno. Ja wiem, że taka pogoda nie bardzo zachęca do spożywania
lodów jednak ja dzisiaj chciałam Wam przedstawić przepis na przepyszne domowe, mocno
bananowe lody. Przecież możecie je przyrządzić dzisiaj a zjeść np jutro- chociaż uprzedzam, że łatwo im się nie oprzecie.
Lody są mocno
bananowe na bazie prawdziwych
bananów i świeżej kremówki z dodatkiem przepysznej
czekolady Callebaut .Polecam bardzo ;)

Składniki:3 duże
banany1 duża
pomarańcza1 , 5 szklanki kremówki 36%1/3 szklanki
cukru trzcinowegoczekolada Callebaut

Wykonanie:
Banany obrać ze skórki i przełożyć do blendera, dodać
cukier i zmiksować na gładką masę. Kremówkę ubić na sztywno i stopniowo dodawać zmiksowane
banany- dokładnie wymieszać. Następnie do masy lodowej dodać 3-4 łyżki
czekoladowych kuleczek i wyciśnięty sok z
pomarańczy. Masę przełożyć do misy maszynki do
lodów i dalej postępować według jej instrukcji.
Lody przełożyć do pojemnika i zamrozić.Smacznego ;)