Wykonanie
Znana babka majonezowa z tego przepisu. Tym razem bardziej wilgotna, trochę podchmielona, oblana
czekoladą. Wersja dla lubiących ciasta z odrobiną
alkoholu.

Ciasto : Upiec wg wspomnianego wyżej przepisu.Do nasączenia:2/3 szklanki
likieru Advocaat
Polewa czekoladowa:1/4 kostki
margaryny mlecznej4 łyżki
cukru1 łyżka
kakao1 łyżka
wody1/3 tabliczki
gorzkiej czekoladyWszystkie składniki oprócz
czekolady wrzucić do garnka i ogrzewać chwilę na małym ogniu do uzyskania jednolitej konsystencji. Odstawić z ognia, wrzucić połamaną
czekoladę, mieszać do rozpuszczenia.Wystudzoną babkę nasączyć małymi porcjami
likieru nakłuwając w wielu miejscach (użyłam dekoratora z najdłuższą końcówką) , następnie przy pomocy pędzelka pokryć babkę
polewą czekoladową. Pozostawić na kilka godzin.