Wykonanie
Deser nie musi być bombą kaloryczną, a przy okazji możesz wykorzystać
owoce z kompotu. Zmiksowane
morele z
amaretto i
jogurt grecki dosłodzony
kajmakiem ułożone na ciasteczkach amarettini to bardzo smaczny zestaw, na pewno zadowoli każdego łakomczucha. Deser przygotujesz w kilka minut. Polecam!Składniki:
400 g połówek
moreli z kompotu200 g
jogurtu greckiego2 łyżki
amarettogarstka amarettini2 łyżki dulce de leche (kajmaku),
ksylitolu lub
mioduWykonanie:odcedzić
morele z kompotu, dodać
likier i zmiksować na gładką masę
jogurt grecki wymieszać z
kajmakiem lub zwyczajnie posłodzić
ksylitolem,
miodem na dno szklanych pucharków wyłożyć po kilka
ciasteczek amarettini i nakładać na przemian warstwy zmiksowanych
owoców oraz
jogurtu. Wymieszać delikatnie, by powstał marmurkowy wzór. Przed podaniem schłodzić w lodówceSMACZNEGO !