Wykonanie
Czekoladowy budyń/krem z
kaszy jęczmiennej podany z wiórkami kokosowymi
suszonym daktylem - jedno z najlepszych śniadań od dawna.to będzie dobry dzień. i wcale was nie nabieram,choć dzisiaj Prima Aprilis.

Przepis:własny/ 1 porcja/składniki:50 g
kaszy jęczmiennej /użyłam drobnej/250 ml mleka/wody (użyłam domowego gryczanego i
wody w ilości 1:1)50 ml wrzątku6-8
suszonych daktyliczubata łyżka
kakao (ew. karobu) jak zrobić?
Mleko wraz z
wodą zagotować, wsypać
kaszę, zmniejszyć moc palnika i gotować pod przykryciem, aż
kasza będzie miękka i wchłonie większość płynów, kiedy
kasza będzie się gotować
daktyle pokroić bądź rozerwać na mniejsze kawałki i zalać wrzątkiem. Ugotowaną
kaszę,
daktyle wraz z
wodą i
kakao umieścić w misie blendera i zmiksować na gładką masę, jeść na ciepło bądź po schłodzeniu w lodówce, podawać ze swoimi ulubionymi dodatkami.smacznego.