Wykonanie
Szybkie w przygotowaniu wrapy z tortilli są świetną propozycją na imprezową przekąskę lub lekki obiad do pracy. Wypełnione lekko pikantną
rukolą, wyrazistą
szynką parmeńską i chrupiącymi
orzechami są zdrowa i smaczna propozycją dla dbających o dietę.

Składniki:4 duże placki tortilla
rukola100g
szynki parmeńskiejserek kanapkowy
śmietankowyszklanka posiekanych
orzechów włoskichpół szklanki
prażonej cebulkiSposób przygotowania:Placki tortilli podsmażamy na suchej patelni aż się ogrzeją i lekko zbrązowieją. Ewentualnie możemy podgrzać je kilka sekund w mikrofalówce.Na placku rozsmarowujemy równą warstwę
serka kanapkowego.
Orzechy prażymy na suchej patelni i drobno siekamy. Rozsypujemy równą warstwą zna
serku kanapkowym razem z
prażoną cebulką. Następnie układamy plasterki
szynki parmeńskiej i całość posypujemy świeżą
ukolą. Zawijamy jeden z
boków w rulon. Wbijamy w równych odległościach 5 wykałaczek i kroimy
ostrym nożem na 5 kawałków.