ßßß Cookit - przepis na Wrapy z szynką parmeńską, orzechami i rukolą

Wrapy z szynką parmeńską, orzechami i rukolą

nazwa

Wykonanie

Szybkie w przygotowaniu wrapy z tortilli są świetną propozycją na imprezową przekąskę lub lekki obiad do pracy. Wypełnione lekko pikantną rukolą, wyrazistą szynką parmeńską i chrupiącymi orzechami są zdrowa i smaczna propozycją dla dbających o dietę.
Składniki:
4 duże placki tortilla
rukola
100g szynki parmeńskiej
serek kanapkowy śmietankowy
szklanka posiekanych orzechów włoskich
pół szklanki prażonej cebulki
Sposób przygotowania:
Placki tortilli podsmażamy na suchej patelni aż się ogrzeją i lekko zbrązowieją. Ewentualnie możemy podgrzać je kilka sekund w mikrofalówce.
Na placku rozsmarowujemy równą warstwę serka kanapkowego. Orzechy prażymy na suchej patelni i drobno siekamy. Rozsypujemy równą warstwą zna serku kanapkowym razem z prażoną cebulką. Następnie układamy plasterki szynki parmeńskiej i całość posypujemy świeżą ukolą. Zawijamy jeden z boków w rulon. Wbijamy w równych odległościach 5 wykałaczek i kroimy ostrym nożem na 5 kawałków.
Źródło:http://pyrynagaz.blogspot.com/2016/04/wrapy-z-szynka-parmenska-orzechami-i.html