Wykonanie
Jajka faszerowane na dwa sposoby przepyszną
pastą z makreli oraz
sera lazur. Dzięki dodatkowi ubitej kremówki obie pasty są bardzo delikatne i puszyste.

Składniki:9
jajek1/4
makreli50g
sera lazur200ml
śmietany kremówkisól,
czarny pieprzdo dekoracji
koperek lub
rzeżuchaSposób przygotowania:
Jajka gotujemy na twardo i studzimy. Przekrawamy i delikatnie wyciągamy
żółtka, która następnie ugniatamy dokładnie widelcem.
Żółtka dzielimy na dwie równe części i wkładamy do osobnych miseczek. Do jednej dodajemy
makrelę, do drugiej
ser lazur. Dokładnie łączymy. Doprawiamy do smaku. Kremówkę ubijamy na sztywno i dzielimy na dwie części. Jedną dodajemy do
pasty z makrelą druga do pasty z lazurem. Delikatnie łączymy. Pasty przekładamy kolejno do szprycy i wyciskamy rozetki. Dekorujemy gałązkami
koperku lub
rzeżuchy.Dodane przez: Kloruś