Wykonanie
Pieczone
awokado pojawia się na moim talerzu po raz drugi. Tym razem w towarzystwie
jajka. Choć trochę się obawiałam tego połączenia,
mogę powiedzieć, że wyszło naprawdę pysznie :)przepis na 2 porcje

duże, miękkie
awokado50g
kabanosa20g
sera lazur2
jajka FARMIO
sól himalajska
pieprz czarnyRozgrzej piekarnik do 220 stopni.
Awokado przetnij na połowę, wyjmij pestkę.
Kabanosa pokrój w cienkie plasterki, a
ser w kostkę.Wgłębienia po pestce w
awokado wypełnij nadzieniem z
kabanosa i
sera. Przełóż
awokado do naczynia do zapiekania. Na wierzch każdej połówki wbij całe
jajko. Ostrożnie przełóż naczynie do piekarnika.Piecz ok. 15 minut. Podawaj ciepłe z świeżym
pieczywem lub
sałatką warzywną.

