ßßß
Propozycja na pyszne, weekendowe i rodzinne śniadanie. Jako, że w tygodniu śniadanie jemy wręcz w biegu i najczęściej jest to owsianka lub granola to w wolne dni przygotowuje coś innego, coś co pozwoli nam usiąść razem przy stole w spokoju i zjeść rodzinny posiłek. Oscypka dostaje raz na jakiś czas od znajomego, a że mam w góry bardzo daleko to korzystam.Uwielbiam oscypka, robię go na różne sposoby, najbardziej lubimy takiego smażonego na patelni z żurawinką. Ale postanowiłam spróbować podać go z musem jabłkowym i to był świetny pomysł, bo smakował super. Koniecznie spróbujcie tego smaku.Zapraszam :-)Składniki:- bagietka- małe oscypki- rukola- mus jabłkowy- masło do posmarowania bagietki- łyżka olejuWykonanie:Bagietki kroimy na pół i smarujemy masłem. Układamy na nią rukolę. Oscypki kroimy na pół wzdłuż i podsmażamy na patelni z łyżką oleju. Układamy kawałki oscypka na bagietki i smarujemy musem jabłkowym - jak nie macie musu to wrzućcie do garnka kilka jabłek, dodajcie odrobinę cukru i gotujcie, aż jabłka się rozpadną, możecie dodać cynamon.
