Wykonanie
Od rozpoczęcia nowego semestru c zas wrócić do planowania i wcześniejszego przygotowywania posiłków. Gdy spędzam cały dzień poza domem, potrzebuję czegoś pożywnego do szybkiego przegryzienia pomiędzy zajęciami. Dziś pomysł na szy
bkie i nieskomplikowane kotle ciki z
indyka.przepis na 15 kotlecików
300g ugotowanego
mięsa z indyka150g ugotowanej
czerwonej soczewicy2
jajkałyżeczka
przyprawy meksykańskiej2 łyżki
płatków drożdżowychsól,
pieprz+oliwa do smażenia
Mięso z indyka podziel na małe kawałki, zmiel dokładnie za pomocą malaksera. Następnie dodaj do niego ugotowaną
czerwoną soczewicę,
jajka oraz
przyprawy. Całość dokładnie wymieszaj. Z otrzymanej masy uformuj kotleciki dowolnych kształtów. Na patelni rozgrzej
oliwę, smaż kotleciki ok. 4 minut na średnim ogniu. Kotleciki podawaj z dowolnymi dodatkami.Smacznego :)