Wykonanie
Nie wiem jak Wy, ale ja uwielbiam wszelkiego rodzaju koktajle oraz milkshakes. Najchętniej przygotowuję wersję z
bananami, wzbogaconą także o inne dodatki. Latem w dzbanku blendera oprócz
bananów lądują najczęściej
truskawki oraz inne sezonowe
owoce, a zimą są to głównie
bakalie lub
płatki owsiane. Tym razem przygotowałam koktajl
bananowy w wersji bardziej deserowej, z
lodami i górką
bitej śmietany. Dla dodatkowego smaku dorzuciłam precle. Wyszło wyśmienicie! Zdecydowanie polecam Wam wypróbowanie tej wersji
mlecznego szejka, ponieważ jest bardzo prosta w przygotowaniu oraz przez cały rok mamy bezproblemowy dostęp do wszystkich składników. ;)

Składniki:¾ szklanki
mleka1
banan2 gałki
lodów śmietankowych6 precli1‐2 łyżki
masła orzechowegodo dekoracji:
bita śmietanaplasterki
bananaprecleposiekane
orzechy ziemnePrzygotowanie:W dzbanku blendera umieszczamy wszystkie składniki koktajlu. Miksujemy do uzyskania gładkiej konsystencji. Przelewamy do wysokiej szklanki. Dekorujemy
bitą śmietaną, kawałkami
banana oraz precli. Całość posypujemy posiekanymi
orzechami ziemnymi.Smacznego!Ten oraz inne przepisy na smakowite koktajle przygotowałam na wspólnej sesji zdjęciowej razem z Żanetą z bloga Cupcake Factory. Znajdziecie je w dziesiątym numerze Magazynu Kocioł . Gorąco zachęcam Was do lektury! (kliknij, aby przejrzeć magazyn).