Wykonanie
Witam, dzisiaj chciałabym Wam przedstawić przepis na panne cottez
trawą cytrynową. Przepis znalazłam w internecie.Składniki:
3 łodygi
trawy cytrynowej500 ml kremówki250 ml
mleka 3,2 %łyżeczek
żelatyny4 łyżki
cukrypół tabliczki
czekoladyPrzygotowanie:Wlać kremówkę i
mleko do garna i wrzucić pokrojone na mniejsze łodygi
trawy cytrynowej.Wszystko zagotować, odstawić na godzinę, aby wydobyć aromat
trawy cytrynowej.Po godzinie ponownie zagotować dodając do tego
cukier i zdjąć z ognia.
Żelatynę zalać dwoma łyżkami
wody, gdy spęcznieje podgrzać w kuchence mikrofalowej i wymieszać z wszystko razem w garnku.Przelać do kieliszków lub plastikowych kubków, ostudzić i na 4 godziny włożyć do lodówki.Jeśli zrobiliście w kubkach przygotować sobie odrobinę ciepłej lub gorącej
wody w misce, włożyć kubek na kilka sekund i wyjąć zawartość na talerzyk.
Czekoladę rozpuścić w kąpieli
wodnej i polać naszą panna cotte.