ßßß
3 łodygi trawy cytrynowej500 ml kremówki250 ml mleka 3,2 %łyżeczek żelatyny4 łyżki cukrypół tabliczki czekoladyPrzygotowanie:Wlać kremówkę i mleko do garna i wrzucić pokrojone na mniejsze łodygi trawy cytrynowej.Wszystko zagotować, odstawić na godzinę, aby wydobyć aromat trawy cytrynowej.Po godzinie ponownie zagotować dodając do tego cukier i zdjąć z ognia. Żelatynę zalać dwoma łyżkami wody, gdy spęcznieje podgrzać w kuchence mikrofalowej i wymieszać z wszystko razem w garnku.Przelać do kieliszków lub plastikowych kubków, ostudzić i na 4 godziny włożyć do lodówki.Jeśli zrobiliście w kubkach przygotować sobie odrobinę ciepłej lub gorącej wody w misce, włożyć kubek na kilka sekund i wyjąć zawartość na talerzyk.Czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej i polać naszą panna cotte.