Wykonanie
Grejpfrut - niskokaloryczna bomba witaminowa jest ostatnio u mnie bardzo na topie. Na przełomie luty, marzec zawsze spada moja odporność. Dlatego ratuję się jak
mogę i jak na razie idzie mi całkiem dobrze ;) W okresie zimowym
owoce cytrusowe są najlepsze więc zastępuję nimi
braki własnych
owoców z ogrodu.

Składniki na 2 porcje:1
grejpfrut czerwony1
gruszka5 suszonych
śliwekpestki dyni (według uznania - u mnie 2 łyżki)
płatki chilli (odrobina)
Grejpfruta obrać ze skóry podzielić i pokroić na mniejsze kawałki.
Gruszkę obrać, pociąć,
śliwki przekroić na połowę dodać
pestki dyni,
chilli i wszystko razem wymieszać. Można odstawić do lodówki na 15 minut do schłodzenia i połączenia smaków.Z
grejpfruta można usunąć błony ja tego nie robię, lubię jego gorzkawy posmak. Można również dołożyć 1 łyżeczkę
miodu będzie słodsze :)Polecam na śniadanie :)