Wykonanie
            Połączenie 
miodu i 
musztardy to 
absolutna klasyka, pasująca do każdego rodzaju 
mięsa. Jak się okazuje, 
łosoś w takiej marynacie również smakuje doskonale. :-) Dobry smak i prostota jest tym, co cenię najbardziej, bo w natłoku obowiązków obiad smakuje wtedy równie fajnie jak w dni, kiedy na jego przygotowanie mam mnóstwo czasu. Można przygotować go dzień wcześniej a po powrocie do domu wstawić tylko do piekarnika - robi się sam. ;-)

1 duży filet z 
łososia3 łyżeczki 
musztardy francuskiej2 łyżeczki 
miodu1 
cytrynasól, 
pieprz1. 
Musztardę mieszamy z 
miodem.2. Filety z 
łososia myjemy, osuszamy, nacieramy 
solą, 
pieprzem i 
sokiem z cytryny. Odstawiamy na minimum 20 minut.3. 
Łososia przekładamy do naczynia żaroodpornego, pieczemy w temperaturze 200 stopni przez około 15 minut.

