Wykonanie
Blog > Komentarze do wpisu« Rafaello
kokosowe kuleczkiMini babeczki na
jogurcie »No to dziś znowu smaki dzieciństwa , tym razem z inną masą.
Wafle wyszły jakby soczyste,uwielbiam je i moja rodzina też.Składniki:
andruty 5 sztDodatkowo:
masło 200 g
cukier puder 150 gkajmak z małej puszki ( dałam na oko większą cześć puszki)Krok 1Miksuje miękkie
masło na puch, dodaje
cukier puder( wsypuje go łyżką).Dodaje dwie łyżki
wódki ( by się krem nie zważył). Kiedy mam już ubite
masło z
cukrem pudrem i
alkoholem, dodaje po łyżce kajmak i miksuje( smakuje w międzyczasie czy ma odpowiedni już smak).Wstawiam na 30 minut do lodówki aby masa się schłodziła.Krok 2Schłodzoną masę wyjmuje z lodówki i smaruje
wafle warstwa po warstwie. Przyciskam
wafle deską i stawiam jeszcze coś na nich i tak zostawiam na 12 godzin.Najlepiej na wieczór robić, rano można je pokroić.Ma się wrażenie że wale są soczyste .


wtorek, 19 kwietnia 2016, rozowakuchniapoleć znajomemu »
śledź komentarze (rss) »Kuchnia prosta i smaczna. Każdy znajdzie dla siebie coś smacznego .KomentarzeO mnie

Joanna GralikJestem mamą cudownej córki i żoną wspaniałego
męża. Miłość do kulinarnych wyzwań narodziła się u mnie dopiero, kiedy założyłam rodzinę. To właśnie dzięki niej udało mi się stać tym, kim jestem. Uwielbiam bawić się w kuchni i tworzyć całkiem nowe dania. Moje hobby to fotografia, kocham czytać książki. Bloga prowadzę z prawdziwą przyjemnością i pasją. Znajdziecie tu przepisy i zdjęcia dań, słodkości,artykuły i wiele innych ciekawostek.Kontakt do mnie
[email protected]
Tweety na temat @GralikJoannaOdwiedź na Pintereście profil użytkownika Joanna.Pisz blog
zamów newsletter