ßßß Cookit - przepis na Wafle maślano- kajmakowe

Wafle maślano- kajmakowe

nazwa

Wykonanie

Blog > Komentarze do wpisu
« Rafaello kokosowe kuleczki
Mini babeczki na jogurcie »
No to dziś znowu smaki dzieciństwa , tym razem z inną masą. Wafle wyszły jakby soczyste,uwielbiam je i moja rodzina też.
Składniki:
andruty 5 szt
Dodatkowo:
masło 200 g
cukier puder 150 g
kajmak z małej puszki ( dałam na oko większą cześć puszki)
Krok 1
Miksuje miękkie masło na puch, dodaje cukier puder( wsypuje go łyżką).Dodaje dwie łyżki wódki ( by się krem nie zważył). Kiedy mam już ubite masło z cukrem pudrem i alkoholem, dodaje po łyżce kajmak i miksuje( smakuje w międzyczasie czy ma odpowiedni już smak).Wstawiam na 30 minut do lodówki aby masa się schłodziła.
Krok 2
Schłodzoną masę wyjmuje z lodówki i smaruje wafle warstwa po warstwie. Przyciskam wafle deską i stawiam jeszcze coś na nich i tak zostawiam na 12 godzin.Najlepiej na wieczór robić, rano można je pokroić.Ma się wrażenie że wale są soczyste .
wtorek, 19 kwietnia 2016, rozowakuchnia
poleć znajomemu » śledź komentarze (rss) »
Kuchnia prosta i smaczna. Każdy znajdzie dla siebie coś smacznego .
Komentarze
O mnie
Joanna Gralik
Jestem mamą cudownej córki i żoną wspaniałego męża. Miłość do kulinarnych wyzwań narodziła się u mnie dopiero, kiedy założyłam rodzinę. To właśnie dzięki niej udało mi się stać tym, kim jestem. Uwielbiam bawić się w kuchni i tworzyć całkiem nowe dania. Moje hobby to fotografia, kocham czytać książki. Bloga prowadzę z prawdziwą przyjemnością i pasją. Znajdziecie tu przepisy i zdjęcia dań, słodkości,artykuły i wiele innych ciekawostek.
Kontakt do mnie [email protected]
Tweety na temat @GralikJoanna
Odwiedź na Pintereście profil użytkownika Joanna.
Pisz blog
zamów newsletter
Źródło:http://rozowakuchnia.blox.pl/2016/04/Wafle-maslano-kajmakowe.html