ßßß
Fot. Alina Gajdamowicz / Agencja GazetaPoziom trudności: łatweRegion: kuchnia portugalskaIlość osób: dla 2 osób
Średnia ocena potrawyOceń przepis (0 głosów)Grillowana kiełbasa chouriço - sposób przygotowania: W Portugalii grilluje się kiełbaski w specjalnym naczyniu assador de chouriço. To mały ceramiczny grill stołowy, używany wyłącznie do podpiekania kiełbasy. Jako paliwo wykorzystywany jest spirytus. Chouriço nacinamy przed ułożeniem na grillu. Smażymy, aż kiełbaski będą miały chrupiącą skórkę. Można je również upiec na zwykłym grillu, opalanym węglem drzewnym.Pączki serowe z polewą czekoladowąTatar wołowy na grzankach [Jakub Kuroń gotuje]Falafel z zielonym tahini [Jakub Kuroń gotuje]Kruche ciasteczka z włoskimi orzechamiDodaj swój przepis
Idealne faworki są chrupiące, delikatne i bardzo się kruszą ("przyozdabiając" przy tym twoją bluzkę). Karnawał wciąż trwa, więc zachęcamy do smażenia. Oto sprawdzone przepisy na trzy rodzaje faworków.Zobacz też:Domowe sokiOprawa stołu