Wykonanie
            Chipsy z 
jarmużu idealnie zastępują ich ziemniaczany odpowiednik – są bardzo chrupiące zarówno w wersji z 
oliwą i 
przyprawami, jak i bez dodatków. Jest to idealna, zdrowa przekąska np do chrupania przed telewizorem.Składniki:2 duże liście 
jarmużu1 łyżeczka 
oliwydowolne 
przyprawy + 
sólliście umyj, osusz i porwij na kawałki wielkości kęsa (z jak najmniejszą ilością włókien)
skrop oliwą, dokładnie „wymasuj”, by były dobrze pokryte tłuszczemułóż na blasze wyłożonej pergaminem jedną warstwą, posyp 
przyprawamipiecz w 150 C ok 15minut – po tym czasie sprawdź, czy 
chipsy są już chrupiąceSmacznego! :)* jeśli chcesz zrobić 
chipsy z 
jarmużu bez przypraw, nie smaruj listków 
oliwą i piecz ok 10-12 minut

