Wykonanie
Wszyscy je znają i kochają, pomysłów na ich przygotowanie jest mnóstwo. Często przygotowuję je dzień wcześniej a przed podaniem smażę w frytkownicy, jest to fajny sposób dla osób pracujących lub na duże przyjęcia i nie tylko. Wychodzą bardzo smaczne i zawsze się udają.

SKŁADNIKI :1 kg
ziemniakówsólprzyprawa do ziemniakówolej do smażenia
Ziemniaki dokładnie myjemy, gotujemy w mundurkach w osolonej wodzie do miękkości, jednak nie mogą być zbyt miękkie aby się nie rozpadały. Odcedzamy, studzimy,
ziemniaki obieramy ze skórki i kroimy na cztery lub sześć kawałków w zależności jakie są duże
ziemniaki.Smażymy na rozgrzanym, pełnym
oleju do momentu zarumienienia się kawałków.Odcedzamy, wykładamy na półmisek, posypujemy
przyprawą do ziemniaków, lekko solimy i gotowe.Podajemy ciepłe.Smacznego.

