Wykonanie

vanilla-strawberry cheesecake

Za to ten sernik to kwintesencja tego
truskawkowego sezonu, na który tak czekałam. Słodki, delikatny, a przy tym banalnie prosty. Po prostu.

/1 porcja/- 200g kremowego
serka- 1 małe
jajko- 1 łyżka budyniu
waniliowego- ok. garść
truskawek (ok. 70g)- 1 łyżeczka ekstraktu z
wanilii- 1 łyżeczka
syropu z agawyWszystkie składniki prócz
truskawek zmiksować na jednolitą masę. Połowę masy serowej przełożyć do żaroodpornego naczynia.
Truskawki umyć, pokroić i zblendować lub rozdrobnić widelcem, dodać do drugiej połowy masy. Ponownie zmiksować, wyłożyć na warstwę
waniliową w naczyńku. Zapiekać sernik 30 minut w temperaturze 180*C.- 7 ounces creamy cheese (e.g Philadelphia)- 1 small egg- 1 tablespoon of potato starch- a handful of strawberries (around 3 ounces)- 1 teaspoon of vanilla extract- 1 teaspoon of
steviaAll the ingredents (apart from strawberries) mix until incorporated. Half of the
mass tip into the ovenproof greased mould. Wash, chop and blend strawberries and then add to the second half of the cheesecake
mass. Put it on the vanilla portion. Bake in oven preheated to 180*C for 30 minutes.