Wykonanie
frittata z
bananem i
cynamonemWolne, nareszcie! Przetrwałam klasową wigilię, która, jak się spodziewałam, nie była niczym przyjemnym. Gdyby nie kilka moich znajomych, byłoby naprawdę kiepsko, choć i tak w towarzystwie jednej z nich zwolniłam się po pół godzinie. Przyznam, że jedyna wigilia klasowa w tym roku była fatalna i szczerze wątpię, bym za rok na taką przyszła.Plusem niech będzie porządne zaopatrzenie w podgrzewacze i zapachowe świeczki, jakie zostało mi podarowane w ramach tego spotkania.Teraz? Odpoczynek, na który zasłużył chyba każdy z nas. Tego roku jestem wolna od świątecznych przygotowań i porządków, tym samym z książkami, setkami piosenek i kotką zamierzam zimować.Ten koniec świata... Nudny taki był, czy tylko mi się wydaje? Dosyć niepozorny, jak zawsze.Moja pierwsza słodka frittata... Przepyszna./1 porcja/- 2
jajka- 100g
twarożku- 1
banan- 1/2 łyżeczki
cynamonu- 1 łyżeczka
cukru trzcinowegoBanan pokroić w plasterki. Do miseczki wbić
jajka, wymieszać z
cynamonem i
cukrem. Dodać
twarożek, dokładnie zmiksować. Wrzucić do miseczki plasterka
banana, zamieszać i przełożyć do żaroodpornego naczynia. Zapiekać 20 minut w 200 stopniach.