ßßß Cookit - przepis na Polenta z kaszy kukurydzianej

Polenta z kaszy kukurydzianej

nazwa

Wykonanie

Tysiące sprawdzonych przepisów na dobre jedzenie i drinki!
Autor Przepis nadesłany na konkurs "Qmasz kaszę? Sięgaj do tradycji"
Przepis nadesłany na konkurs "Qmasz kaszę? Sięgaj do tradycji"
Czas przygotowania: do 30 minut
Poziom trudności: łatwe
Ilość osób: dla 4 osób
Średnia ocena potrawy
Oceń przepis (0 głosów)
szklanka kaszy kukurydzianej
3 szklanki wody
szczypta soli
jagody mrożone lub inne owoce sezonowe
serek waniliowy
Polenta z kaszy kukurydzianej - sposób przygotowania: Do gotującej posolonej wody wsypać powoli kaszę, cały czas mieszając, że by nie powstały grudki. Gotować 8 minut na małym ogniu, aż kasza zgęstnieje. Wylać kaszę na półmisek. Zostawić do ostygnięcia. Potem pokroić na kawałki jak się kroi tort. Podawać posypane jagodami i serkiem waniliowym homogenizowanym.
Pączki serowe z polewą czekoladową
Tatar wołowy na grzankach [Jakub Kuroń gotuje]
Falafel z zielonym tahini [Jakub Kuroń gotuje]
Kruche ciasteczka z włoskimi orzechami
Dodaj swój przepis
Idealne faworki są chrupiące, delikatne i bardzo się kruszą ("przyozdabiając" przy tym twoją bluzkę). Karnawał wciąż trwa, więc zachęcamy do smażenia. Oto sprawdzone przepisy na trzy rodzaje faworków.
Zobacz też:
Domowe soki
Oprawa stołu
Źródło:http://ugotuj.to/ugotuj/175343390/polenta z kaszy kukurydzianej/p