Wykonanie
Tysiące sprawdzonych przepisów na dobre jedzenie i
drinki!Autor Przepis nadesłany na konkurs "Qmasz kaszę? Sięgaj do tradycji"

Przepis nadesłany na konkurs "Qmasz kaszę? Sięgaj do tradycji"Czas przygotowania: do 30 minutPoziom trudności: łatweIlość osób: dla 4 osóbŚrednia ocena potrawyOceń przepis (0 głosów)szklanka
kaszy kukurydzianej3 szklanki
wodyszczypta
solijagody mrożone lub inne
owoce sezonowe
serek waniliowyPolenta z
kaszy kukurydzianej - sposób przygotowania: Do gotującej posolonej
wody wsypać powoli
kaszę, cały czas mieszając, że by nie powstały grudki. Gotować 8 minut na małym ogniu, aż
kasza zgęstnieje. Wylać
kaszę na półmisek. Zostawić do ostygnięcia.
Potem pokroić na kawałki jak się kroi tort. Podawać posypane
jagodami i
serkiem waniliowym homogenizowanym.Pączki
serowe z
polewą czekoladowąTatar wołowy na grzankach [Jakub Kuroń gotuje]Falafel z zielonym tahini [Jakub Kuroń gotuje]Kruche
ciasteczka z
włoskimi orzechamiDodaj swój przepis

Idealne
faworki są chrupiące, delikatne i bardzo się kruszą ("przyozdabiając" przy tym twoją bluzkę). Karnawał wciąż trwa, więc zachęcamy do smażenia. Oto sprawdzone przepisy na trzy rodzaje
faworków.Zobacz też:Domowe
sokiOprawa stołu