ßßß
Przepis nadesłany na konkurs "Qmasz kaszę? Sięgaj do tradycji"Czas przygotowania: do 30 minutPoziom trudności: łatweIlość osób: dla 4 osóbŚrednia ocena potrawyOceń przepis (0 głosów)szklanka kaszy kukurydzianej3 szklanki wodyszczypta solijagody mrożone lub inne owoce sezonoweserek waniliowyPolenta z kaszy kukurydzianej - sposób przygotowania: Do gotującej posolonej wody wsypać powoli kaszę, cały czas mieszając, że by nie powstały grudki. Gotować 8 minut na małym ogniu, aż kasza zgęstnieje. Wylać kaszę na półmisek. Zostawić do ostygnięcia. Potem pokroić na kawałki jak się kroi tort. Podawać posypane jagodami i serkiem waniliowym homogenizowanym.Pączki serowe z polewą czekoladowąTatar wołowy na grzankach [Jakub Kuroń gotuje]Falafel z zielonym tahini [Jakub Kuroń gotuje]Kruche ciasteczka z włoskimi orzechamiDodaj swój przepis
Idealne faworki są chrupiące, delikatne i bardzo się kruszą ("przyozdabiając" przy tym twoją bluzkę). Karnawał wciąż trwa, więc zachęcamy do smażenia. Oto sprawdzone przepisy na trzy rodzaje faworków.Zobacz też:Domowe sokiOprawa stołu