Wykonanie
prażonymi
płatkami kokosa, pestkami
granatu i
jabłkiemSango ... co to takiego?Jest to koralowiec z japońskiej wyspy Okinawa. Zawiera sporo wapnia i magnezu, które korzystnie wpływają na równowagę kwasowo-zasadową w organizmie. Dzięki niemu możemy w łatwy sposób uzupełnić niedobór tych dwóch ważnych minerałów.Ja używam sproszkowanego koralowca firmy Regenbogenkreis, którego pozyskiwanie podlega rygorystycznym kontrolom. Dzięki temu nie zagraża ono delikatnym rafom koralowym, które w sposób nielegalny często są niszczone lub uszkadzane. Proszek z
Sango jest oczywiście odpowiedni dla wegetarian i wegan.Co ciekawe i ważne zarazem, świeżo zebrane koralowce
Sango są wolne od radioaktywności, mimo katastrofy w Fukushimie, która miała miejsce w 2015 roku.Składniki odżywcze w 2 , 4 g: 545 mg wapnia (68% RDA) i 283 mg magnezu (76% RDA).Jak widzicie, wystarczy zaledwie 2 gramy proszku, żeby zapewnić sobie solidną dawkę!Oczywiście oprócz tych dwóch ważnych minerałów, koralowiec zawiera również kompleks naturalnych
soli potasu,
sodu, żelaza, fosforu, siarki, krzemu, chromu i innych pierwiastków.
Sango możecie zamówić w sklepie internetowym Regenbogenkreis, klikając na poniższe logo: