ßßß


Składniki na 4 kokilki 12x8 cm:Owoce:5 moreli7 śliwek2 brzoskwinie4 łyżeczki brązowego cukrumielony cynamon do posypaniamasło do wysmarowania foremekKruszonka:Proporcje i sposób wykonania kruszonki znajdziecie: TUJeśli planujecie w najbliższych dniach jakieś wypieki z kruszonką, zróbcie z całej podanej porcji. Można ją przechowywać przez tydzień w lodówce (sprawdzone!:-)). Do mojego deseru z.. resztek:-), wystarczy spokojnie 1/3 -1/4 porcji.Wykonanie:Owoce myjemy, wycieramy do sucha, pozbawiamy pestek i kroimy na dowolnej wielkości kawałki. Morele i śliwki podzieliłam na ćwiartki, a brzoskwinie na ósemki. Foremki smarujemy grubo masłem. Owoce układamy warstwowo lub kompletnie pomieszane - jak kto woli:-). Posypujemy brązowym cukrem i cynamonem. Wierzch pokrywamy solidną warstwą kruszonki. Pieczemy około 30 minut w temp. 170C. Gdy kruszonka pięknie się przyrumieni, to znak, że nasze crumble jest gotowe.Taki deser najlepiej smakuje na ciepło.

Życzę Wam smacznego! :-)