Wykonanie
Grillowane
szparagi chodziły za mną od dawna. Znajoma mówiła, że z grilla smakują jej najbardziej. Zdecydowałam się, jak kupiłam bardzo grube białe
szparagi - z cienkich podobno nie smakują tak dobrze.pęczek białych
szparagówoliwasól,
biały pieprz
Przepis na
szparagi:Obierzcie
szparagi. Rozgrzejcie grill (ja mam niestety elektryczny, z powłoką teflonową) i posmarujcie go odrobiną
oliwy i ułużcie białe
szparagi. Grillujcie z obu stron. Ja pozostawiłam dłużej, aż do momentu usyskania brązowej skórki.Na talerzu posypcie
solą,
przyprawcie pieprzem. Możecie dodać jakiś sos. Ja zrobiłam
sałatkę z
rzodkiewek w
sosie jogurtowym.
Szparagi z grilla smakują lepiej niż wyglądają. Jestem pewna, że zrobione na tradycyjnym grillu byłby jeszcze lepsze.Jeśli wolicie
zielone szparagi, sprawdźcie mój przepis.