Wykonanie
Pin It
Dziś zapraszam na przepis na pyszny domowy
likier kokosowy. Jest gęsty, bardzo kremowy, a jego degustacja na pewno nie skończy się na jednym kieliszku. Odciśniętych
wiórków kokosowych broń Boże nie wyrzucajcie, będą idealnym dodatkiem do
lodów lub do przygotowania różnych deserów. Na przykład możecie je dodać do rafaello dla leniwych .
Czas przygotowania: 7 dniSkładniki:100 g
wiórków kokosowych100 m
wódki150 g
mleczka kokosowego200 ml
mleka skondensowanego niesłodzonego150 ml
mleka skondensowanego słodzonegoWykonanie:Wiórki wsypujemy do litrowego słoika, dodajemy
mleczko kokosowe,
mleko niesłodzone i
wódkę. Dokładnie mieszamy, zakręcamy i odstawiamy w ciemne i chłodne miejsce na 7 dni. Raz na jakiś czas potrząsamy słoikiem.Po tygodniu zawartość słoika wylewamy na gęste sitko i dokładnie odciskamy wiórki. Wiórki przekładamy do słoika i przechowujemy w lodówce.Do otrzymanego
mlecznego płynu dodajemy słodzone
mleko, dokładnie mieszamy i pyszny
likier kokosowy gotowy !