Wykonanie
Cześć!Święta, święta i po świętach...A wkrótce karnawał, zatem zapraszam Was do wykonania
likieru kokosowego!
Jeśli lubicie samodzielnie robić
alkohole i lubicie
kokosa, to zapraszam do wykonania!
Likier kokosowySkładniki:60 g
wiórków kokosowych200 g
wódki 40%ok. 200 ml słodzonego
mleka skondensowanego (pół dużej puszki)75 ml przegotowanej, wystudzonej
wody (ewentualnie więcej, jeśli
likier wyda się za mocny)Wykonanie:Do butelki wsypujemy
wiórki kokosowe i zalewamy
wódką. Butelkę zamykamy, wstawiamy do szafki kuchennej (temp. pokojowa) i zapominamy o niej na 2 tygodnie.
Po tym czasie
kokos dokładnie odsączamy, wyrzucamy, a do pozostałego przesączu dodajemy
mleko,
wodę i dokładnie mieszamy.
Likier dobrze smakuje sam, jednak możecie go również dodać do
kawy.Smacznego!