Wykonanie
Coś dla wielbicieli słodkich trunków. Robi się praktycznie sama, na efekty nie trzeba czekać tygodniami, a wiórki z recyklingu można wykorzystać do ciasta... albo
lodów - o czym już w następnym odcinku. ;) Polecam!
źródło przepisu: majanaboxing.blox.pl200 g
wiórków kokosowych250 ml
spirytusu (ja użyłam 500 ml
wódki)puszka
mleka skondensowanego niesłodzonegopuszka
mleka skondensowanego słodzonegopuszka
mleczka kokosowegoWiórki wsypać do słoiczka i zalać
alkoholem. Zakręcić i zostawić na cztery dni. Po tym czasie odsączyć (wiórki można wykorzystać do ciasta). Do dzbanka wlać obie puszki
mleka skondensowanego oraz
mleczko kokosowe i dolać odsączony przez sitko (ja odsączałam przez gazę)
alkohol. Całość zmiksować i przelać do butelki. Przed podaniem schłodzić.Smacznego!