Wykonanie
            czwartek, 15 Styczeń 2015, autor: blue_megi, 14 Komentarzy »Smażone w głębokim tłuszczu karnawałowe 
ciasteczka z ciasta naleśnikowego. Najlepsze zaraz po usmażeniu, chrupiące i oprószone 
cukrem pudrem. Bardzo prosty przepis, robimy wszystko tak, jak przy przygotowywaniu naleśników. Do wykonania 
ciastek potrzebujemy specjalnych, metalowych foremek na druciku, które maczamy w cieście a następnie w gorącym 
oleju. Polecam!Składniki:szklanka 
mleka1,5 szklanki 
mąki pszennej2 średnie 
jajka2 łyżki 
cukru pudruszczypta 
soliolej do smażenia
cukier puder do posypania
Jajka roztrzepujemy, dodajemy resztę składników i dokładnie mieszamy trzepaczką. W głębokim rondlu rozgrzewamy 
olej. Maczamy foremkę w gorącym 
oleju, następnie w cieście i ponownie wkładamy do 
oleju. Szybko zsuwamy ciasto z foremki i smażymy przez chwilkę, aż się zrumieni. Odsączamy na talerzu przykrytym ręcznikiem papierowym. Przed podaniem posypujemy 
cukrem pudrem.
