Wykonanie

Oczywistym jest, że umiarkowanie w jedzeniu i piciu oraz prawidłowo zbilansowana dieta stanowią podstawę zdrowego stylu odżywiania. Wiadomo również, że istnieją rozmaite sprytne sposoby na pobudzenie procesów trawiennych zachodzących w organizmie. Gdzie jak gdzie, ale na blogu poświęconym słodkościom, informacje na ten temat wydają się być szczególnie cenne i uzasadnione. ;-) Mikstura, którą Wam proponuję jest skuteczna oraz bardzo prosta do przygotowania. Prześledźmy razem jej skład, a wówczas stanie się jasne dlaczego właśnie tak, a nie inaczej. :-) Na początek:
chili czyli :-) element kluczowy. Mielona papryczka intensyfikuje bowiem przemianę materii oraz proces spalania tłuszczu. Zawiera kapsacyinę, która pobudza układ nerwowy do wytwarzania ciepła w organizmie, co sprawia, że szybciej spalamy kalorie.
Cytryna natomiast jest bogata w polikosanol, który przyspiesza spalanie tłuszczu.
Sok jabłkowy ma do niego zbliżone działanie i również jest znanym pogromcą tłuszczu. Przyznacie, że taki
napój zapowiada się bardzo obiecująco, prawda?No dobra, ale co zrobić,żeby przekonać się o jego magicznej mocy? Kupić składniki - to jasne! Sporządzić miksturę - to jasne! A potem?
Potem trzeba dawkować sobie po trochu po każdym spożytym posiłku. Spróbujecie? :-)

Źródło: Organic healthS kładniki:sok wyciśnięty z 1
cytrynyskórka starta z 1 niewoskowanej
cytryny1 łyżka
soku jabłkowegood 1/4 łyżki do 1 całej łyżki mielonej
papryczki chiliWykonanie:
Cytrynę starannie myjemy i pozbawiamy skórki (obierając nożykiem lub ścierając na tarce)Skórkę zalewamy 240ml gorącej
wody i odstawiamy na 10 minut.Po tym czasie dodajemy sok wyciśnięty z
cytryny,
sok jabłkowy oraz mielone
chiliCałość mieszamyZastosowanie: Pijemy, najlepiej schłodzony kostkami
lodu, po każdym posiłku, nie zapominając, by przed użyciem wstrząsnąć naszą miksturę Uwagi: Oryginalne źródło przewiduje użycie 1 łyżki
chili na 240 ml
wody, ale moje doświadczenie pokazuje, że do super mocy warto przyzwyczajać się stopniowo i stąd na liście składników pojawił się przedział, jeśli chodzi o ilość mielonej papryczki.