Wykonanie
waniliowy kokosowy serniczek z czekośliwką,
kawa "karmelowy muffin"vanilla cocnut cheesecake with chocoplum, caramel muffin coffee


/2 porcje/- 400g
serka trzykrotnie mielonego- 1
jajko- 1 łyżka
cukru trzcinowego- 20g budyniu
waniliowego- 1 łyżka wiórków
kokosa- 1 łyżki czekośliwki- szczypta
soli+- kandyzowany
kokos- 1 łyżeczka czekośliwki
Serek,
jajko,
cukier,
budyń i
sól zmiksować na gładką masę. Dodać wiórki
kokosa i ponownie wymieszać. Do kokilek nałożyć do połowy wielkości masę, dodać po łyżce czekośliwki i kilka kostek
kokosa na kokilkę i przykryć resztą masy sernikowej. Na wierzchu zrobić wzorki z czekośliwki. Włożyć kokilki do nagrzanego piekarnika i piec 25 minut w 180*C.


Pierwsze śniadanie w Katowicach, z Angie. Popijane przepyszną
kawą, którą dostałam w prezencie. Po miesiącach wiadomości, wspólnego gotowania i dzielenia się wrażeniami przez internet, nareszcie spotykamy się na żywo.Wczorajszy dzień
mogę zaliczyć do jednej, długiej podróży zdecydowanie odbiegającej od rutyny - kiedy tylko przyjechałam do Katowic, zapomniałam o sześciu godzinach podróży. Rozmowy, wizyta w od dawna rekomendowanej mi wegetariańskiej restauracji Złoty Osioł, wspólne buszowanie po sklepach i odległych, niezwykle fotogenicznych zakamarkach miasta, uwieńczone Cinnabon.



Dużo uśmiechu, piękny prezent i obiecująca wizja kolejnych dni malują na mojej twarzy uśmiech. Co
mogę powiedzieć? W takich chwilach zdaję sobie sprawę z tego, co tak naprawdę
daje blog, jak wspaniałych ludzi można dzięki niemu poznać.Dziękuję też wszystkim za nominacje do Liebster Blog Award - kiedy tylko
będę miała chwilkę, odpowiem na pytania. :)Dzisiaj szykuje się spotkanie w... jeszcze liczniejszym gronie! Już nie
mogę się doczekać.