Wykonanie
Znajoma ostatnio sprzedała mi pomysł na owsiankę w zimowej odsłonie. Latem, wiadomo, dodajemy świeże
owoce, czasem
bakalie, a jak nie mamy takich dodatków pod ręką to okazuje się, że
powidła śliwkowe mogą zastąpić wszystkie dodatki. Taka owsianka zjedzona ranem dodaje nam sił i wigoru na cały dzień.
Ilość: 1 porcjaCzas: 10 minutTrudność: łatweSkładniki:
płatki owsiane 50g
mleko 250ml
powidła śliwkowe ETERNOPrzyrządzanie.1. Wsypać
płatki do garnuszka
2. Zalać
mlekiem3. Zagotować, zmniejszyć temperaturę i gotować parę minut, aż
płatki napęcznieją,
mleko trochę odparuje a owsianka zgęstnieje
4. Przełożyć do talerza
5. Dodać powideł do smaku, ja dodałam ok. 3 łyżeczki
SMACZNEGO