Wykonanie

Domowy
budyń czekoladowy - Nareszcie go zrobiłam! I wiecie, co najbardziej mnie zaskoczyło? Jest w smaku taki, jak kupny, a nawet jeszcze lepszy, bo pozbawiony zbędnych barwników i konserwantów. Byłam naprawdę pod dużym wrażeniem tego deseru i już wiem, że sklepowe budynie odchodzą w niepamięć. Domowy
budyń robi się tak szybko i łatwo, jak ten z
torebki, a trzeba zauważyć, że to o wiele zdrowsza alternatywa, której smak zachwyca . Serdecznie zachęcam do wypróbowania - jestem pewna, że zasmakuje Wam tak samo, jak mi!/1 duża lub 2 mniejsze porcje/- 1 i 1/2 szklanki
mleka- 2 płaskie łyżki
mąki (
skrobi) ziemniaczanej- 2 płaskie łyżki naturalnego
kakao- 1 czubata łyżka
cukru trzcinowegoSzklankę
mleka zagotowujemy, a pozostałą połowę mieszamy z
mąką ziemniaczaną,
kakao i
cukrem. Mieszankę tę wlewamy do gotującego się
mleka jednocześnie mieszając. Wystarczy chwila, a
budyń jest gotowy.