ßßß
Domowy budyń czekoladowy - Nareszcie go zrobiłam! I wiecie, co najbardziej mnie zaskoczyło? Jest w smaku taki, jak kupny, a nawet jeszcze lepszy, bo pozbawiony zbędnych barwników i konserwantów. Byłam naprawdę pod dużym wrażeniem tego deseru i już wiem, że sklepowe budynie odchodzą w niepamięć. Domowy budyń robi się tak szybko i łatwo, jak ten z torebki, a trzeba zauważyć, że to o wiele zdrowsza alternatywa, której smak zachwyca . Serdecznie zachęcam do wypróbowania - jestem pewna, że zasmakuje Wam tak samo, jak mi!/1 duża lub 2 mniejsze porcje/- 1 i 1/2 szklanki mleka- 2 płaskie łyżki mąki (skrobi) ziemniaczanej- 2 płaskie łyżki naturalnego kakao- 1 czubata łyżka cukru trzcinowegoSzklankę mleka zagotowujemy, a pozostałą połowę mieszamy z mąką ziemniaczaną, kakao i cukrem. Mieszankę tę wlewamy do gotującego się mleka jednocześnie mieszając. Wystarczy chwila, a budyń jest gotowy.