Wykonanie
Można kupić mrożone, ale ich przyrządzenie jest proste :). Ja uwielbiam dobrze wypieczone z
solą morską, świeżo zmielonym
pieprzem i
ziołami prowansalskimi .
Składniki : dla 2-4 osób
ziemniaki (ilość zależy od was :) 8 szt średnich
sól morska bądź zwykła
pieprz najlepiej świeżo zmielony
zioła suszone
oliwa z oliwekOpis przygotowania :czas przygotowania: do 45 min1.
Ziemniaki wraz ze skórką oczyścić i ugotować na półtwardo.2. Odcedzić i ostudzić.3.
Ziemniaki pokroić na ćwiartki poukładać na blaszce, solimy, posypujemy
pieprzem i posypujemy
ziołami według uznania, następnie polewamy
oliwą i wstawiamy do nagrzanego piekarnika 180- 200 C. Pieczemy do zrumienienia i już :). Smaczne domowe ziemniaczki.
Justyna L.Zwariowana żona i mama, kochająca swoje pasje. Mająca 1000 pomysłów na minutę. Lubię podróżować i odkrywać nowe smaki, w kuchni nigdy się nie nudzę i dobrze się bawię eksperymentując. Od niedawna fanatyczka fotografii kulinarnej i nie tylko.Podobne Przepisy