Wykonanie
Ponieważ powoli przyszedł czas na porządki w przydomowym warzywniaku musiałam coś zrobić z
miętą, by się nie zmarnowała i tak nie mając czasu na wykonanie
syropu w lecie zrobiłam go teraz. Przepis pochodzi z gazetki prześlij przepis o ile się nie
mylę, a ja go otrzymałam od koleżanki, która mnie poczęstowała tym przepysznym
syropem.

Składniki :30 gałązek
mięty50dkg
cukru2dag kwasku
cytrynowego2 litry
wodySposób wykonania :1.
Wodę zagotowujemy z
cukrem i kwaskiem
cytrynowym. Do gorącego
syropu wkładamy umyte gałązki
mięty i odstawiamy na ok. 24godz.2. Wyjmujemy
miętę, przecedzamy
syrop. Zagotowujemy. Wrzący
syrop wlewamy do butelek lub słoików od razu zakręcamy. Nie pasteryzujemy. Gotowe!




stare zdjęcie ;)

Justyna L.Zwariowana żona i mama, kochająca swoje pasje. Mająca 1000 pomysłów na minutę. Lubię podróżować i odkrywać nowe smaki, w kuchni nigdy się nie nudzę i dobrze się bawię eksperymentując. Od niedawna fanatyczka fotografii kulinarnej i nie tylko.Podobne Przepisy