Wykonanie

Czas przygotowania: 25 min.Porcja dla 2 osóbKoszt przygotowania: 6 , 00 złSKŁADNIKI:1 szklanka Quinoa (biała komosa ryżowa)2 szklanki
wody2 łyżeczki
oleju kokosowego virgin1 świeża
gruszki2 łyżeczki
płatków kokosowych2 łyżeczki
żurawinyPRZYGOTOWANIE:Komosę
ryżową płuczemy pod zimną
wodą na gęstym sitku. Jeśli nie posiadacie sitka, możecie płukać komosę w miseczce. Należy zmieniać
wodę 3-4
razy. Komosy nie moczymy.Wypłukaną komosę przekładamy do rondelka i zalewamy dwiema szklankami
wody. Zagotowujemy pod przykryciem. Następnie gotujemy pod przykryciem na małym ogniu przez 15 min. Ugotowaną komosę należy przemieszać. Ziarenka powinny być chrupiące.Komosę przekładamy do miseczki. Dodajemy
olej kokosowy i mieszamy. Dodajemy pokrojoną
gruszkę,
płatki kokosowe i
żurawinę. Smacznego.