Wykonanie
Nie cierpicie piec ciast ? Uważacie, że macie dwie lewe ręce i że lepiej, żebyście się za żadne pieczenie w ogóle nie brali ? Jeśli tak myślicie, to te
ciasteczka są akurat dla Was! Zapewniam, że wyjdą, będą pyszne i zachęcą Was do dalszych działań kuchennych :)Trzeba tylko pamiętać, by nie przygotowywać ich zbyt wcześnie, bo rozmiękną i stracą na chrupkości. Myślę, że najbezpieczniej będzie upiec same
ciastka, a tuż przed podaniem napełnić je
jabłkami.


Składniki :1 płat gotowego
ciasta francuskiegoprażone
jabłka, np. takie
cynamon do oprószeniaewentualnie
bita śmietanaPrzygotowanie :Z
ciasta francuskiego wycinam szklanką kółka, układam je na wyłożonej papierem blasze. Blachę wstawiam do piekarnika nagrzanego do 220 stopni C (góra - dół) na 15-20 minut, do ładnego zrumienienia
ciastek. Każde ciasto delikatnie przecinam nożem (najlepiej zębatym) na pół, dolne połówki napełniam prażonymi
jabłkami, oprószam je
cynamonem i przykrywam czapeczkami z drugich połówek
ciastek. Można dodatkowo oprószyć z góry
ciastka cukrem pudrem lub na każde nałożyć kleks
bitej śmietanki.Przepis autorski.