ßßß Cookit - przepis na Flądra pieczona

Flądra pieczona

nazwa

Wykonanie

Składniki :
2 tuszki flądry
cytryna pokrojona w plastry
2 łyżki masła
2 łyżki posiekanego świeżego koperku
sól
pieprz cytrynowy
Przygotowanie:
Rybę dokładnie umyłam i osuszyłam ręcznikiem papierowym.
Koperek wymieszałam z masłem. Powstałą pastą posmarowałam flądry w środku, a z wierzchu obsypałam je solą i pieprzem.
Ryby przykryłam plastrami cytryny i zawinęłam w folię aluminiową.
Piekłam 20 minut w piekarniku rozgrzanym do 200 stopni.
Podawałam z surówką z kiszonej kapusty i sałatką ze świeżych warzyw.
Źródło:http://kulinarny-pamietnik.blogspot.com/2014/12/fladra-pieczona.html