Wykonanie

Dzień wolny, pospałam. Mogłam również przygotować mojej rodzince pyszne śniadanie, które zjedliśmy wspólnie. Za oknem mróz i od rana pada śnieg, pada i pada i już całkiem sporo go napadało. W końcu jest zima, cieszy mnie mróz bo wymrozi wszystkie zarazki. Ja już doszłam do siebie całkowicie, wirus został pokonany i wróciła energia. Więc pół dnia dzisiaj siedziałam w kuchni i gotowałam. Lubię tak spędzać czas. Teraz odpoczywam zajadając ptasie mleczko - mój nałóg - i popijając
kawkę z pianką. Miłego wieczorku.Zapraszam na kanapeczkę :-)Składniki:-
chleb tostowy- 5
jajek- 250 g
pieczarek-
rukola-
szczypiorek- świeżo zmielony
pieprz- łyżka
masła-
sos tatarski (od Develey)Wykonanie:
Jajka gotujemy. Obieramy i kroimy w plastry.
Pieczarki kroimy w plastry i podsmażamy na patelni z łyżką
masła. Kromki
chleba tostowego wrzucamy do tostera i podpiekamy na rumiano. Grzankom pozwalamy chwilkę wystygnąć i na każdej układamy dużą garść
rukoli.
Potem układamy
pieczarki, plasterki
jajka i
sos tatarski, na koniec posypujemy
szczypiorkiem. Ja zrobiłam 9 grzanek.

