Wykonanie
Składniki2 szklanki
kaszy jaglanejkilka sztuk
suszonej żurawiny4-5 łyżeczek
syropu klonowego ( dodatkowo)1
bananPrzygotowaniePiekarnik 180 stopni
Kaszę jaglaną opłucz w zimnej wodzie i gotuj zgodnie z instrukcją na opakowaniu.Ugotowaną
kaszę przelej zimna
wodą, przełóż do blendera dodaj,
banana,
syrop klonowy,
żurawinę możesz również ulubione
orzechy i całość zblenduj.Masa jest dość klejąca, więc ciężko się formuje. Zrób kulkę i rozpłaszcz, możesz pomagać sobie łyżką.
Ciastka rozłóż na papierze do pieczenia i włóż do piekarnika. Czas pieczenia to od 20-30 minut w zależności jaki masz piekarnik.Uważaj, aby
ciasteczka się nie przypiekły.Gotowe
ciastka pozostaw do ostudzenia w środku będą mięciutkie.