Wykonanie
Pokazywałam Wam niedawno kruche
ciasteczka z
piwem, w których namieszałam dodatkowo trochę różnych rzeczy ;)Dziś zaprezentuję Wam szybciutko jak wyglądają te
ciastka w klasycznej wersji, może zechcecie sobie zrobić takich na jutro, bo robota jest
banalna, a efekt naprawdę przesmaczny.Przypominając przepis:- kostkę wegańskiej
margaryny Alsan ucieramy z- 2 szklankami
mąki pszennej, podlewamy- 0,5 szklanki
piwa, zagniatamy kulę ciasta.Kulę owijamy folią i wkładamy do lodówki na przynajmniej 30 minut (lub zamrażalnika na jakieś 15), po czym wyciągamy ciasto, wałkujemy na blacie oprószonym
mąką, wykrawamy kwadraty, nakładamy na nie po pół małej łyżeczki
powideł śliwkowych, zawijamy rożki, układamy na blaszce przesmarowanej tłuszczem, pieczemy w 180 stopniach około 15-20 minut.Po wystudzeniu oprószamy
cukrem pudrem, jemy jeden za drugim, aż talerz jest pusty :DMiłych i smakowitych wegańskich imprez sylwestrowych i do zobaczenia w nowym roku kochani :))