ßßß
Te ciasteczka nie tylko pięknie prezentują się na choince w blasku światełek ale też fantastycznie smakują.W tym roku zawisły na naszej choince i prezentują się cudnie no i ten zapach!!Piernik czuć juz po wejściu do pokoju.Wyglądają na skomplikowane??Wręcz przeciwnie są naprawdę proste do zrobienia.Skladniki:pół szklanki miodu,160 g masła,szklanka cukru pudru,2 jajka,4 i pół szklanki mąki pszennej,2 łyżeczki sody,pół opakowania przyprawy do piernika,Kolorowe zblendowane landrynkiMasło i miód rozgrzać w garnku I przestudzić.Do miksera z hakiem włożyć pozostałe składniki i wlać miód z masłem - wyrobić.Jeśli ciasto będzie zbyt miękkie,schłodzić.Wałkujemy na grubość 2 mm na stolnicy podsypanej mąką.Odciskamy kształty.Układamy na pergaminie.Środek ciastka wypełniamy pudrem landrynkowym(z górką).Otwór na sznureczek robimy za pomocą slomki.Pieczemy w temperaturze 170 stopni 10 minut.Po upieczeniu ciasteczka muszą wystygną aby można było je ściągnąć z papieru.