ßßß Cookit - przepis na Grillowana pierś z indyka z konfiturą porzeczkowo-agrestową

Grillowana pierś z indyka z konfiturą porzeczkowo-agrestową

nazwa

Wykonanie

Kolejna propozycja obiadu dla walczących z kilogramami na diecie ale też dla wszystkich, którzy mają ochotę na coś lekkiego.
Składniki
150g piersi z indyka
przyprawa do indyka
pieprz czerwony
zioła do drobiu
olej
domowa konfitura porzeczkowa z agrestem
kilka liści sałaty lodowej
pomidorki koktajlowe
Owoce physalis
Ocet balsamiczny
Wykonanie
Pierś z indyka myjemy, osuszamy następnie marnujemy w przyprawach, odstawiamy na dwie godziny. Patelnię grillową smarujemy olejem, na której grillujemy pierś.
Na talerzu układamy sałatę lodową, pokrojone pomidorki, physalis, całość skrapiamy oliwą z oliwek i octem balsamicznym. Pierś kroimy na plastry które układamy którą dekorujemy konfiturą porzeczkowo-agrestową.
Źródło:http://kulinarnepysznoscimolki.blogspot.com/2013/03/grillowana-piers-z-indyka-z-konfitura.html