ßßß
Cookit - przepis na Grillowana pierś z indyka z konfiturą porzeczkowo-agrestową
Toggle navigation
Wszystkie (176132)
Przepisy (173196)
Składniki (2936)
Wszystkie (176132)
Przepisy(173196)
Składniki(2936)
Grillowana pierś z indyka z konfiturą porzeczkowo-agrestową
Składniki
Indyk
Przyprawy
Pieprz czerwony
Zioła
Olej
Konfitura
Agrest
Sałata lodowa
Pomidor
Owoce
Ocet balsamiczny
Wykonanie
Kolejna propozycja obiadu dla walczących z kilogramami na diecie ale też dla wszystkich, którzy mają ochotę na coś lekkiego.Składniki150g piersi z
indyka
przyprawa
do
indyka
pieprz czerwony
zioła
do drobiu
olej
domowa
konfitura
porzeczkowa z
agrestem
kilka liści
sałaty lodowej
pomidorki
koktajlowe
Owoce
physalis
Ocet balsamiczny
WykonaniePierś z
indyka
myjemy, osuszamy następnie marnujemy w przyprawach, odstawiamy na dwie godziny. Patelnię grillową smarujemy
olejem
, na której grillujemy pierś.Na talerzu układamy
sałatę lodową
, pokrojone
pomidorki
, physalis, całość skrapiamy
oliwą z oliwek
i
octem balsamicznym
. Pierś kroimy na plastry które układamy którą dekorujemy
konfiturą
porzeczkowo
-
agrestową
.
Źródło:
http://kulinarnepysznoscimolki.blogspot.com/2013/03/grillowana-piers-z-indyka-z-konfitura.html
Przepisy powiązane
Sałatka z grillowaną piersią indyka
Konfitura z zielonych pomidorów
Nowości w mojej kuchni - przyprawy
Chipsy z obierek ziemniaka / Chips made of potato peelings
Lunch w pracy: Tortilla z gyrosem z kurczaka
Składniki powiązane (0)