ßßß
Składniki (na 10 kotlecików):70 dag piersi z kurczaka30 dag pieczarek20 dag sera żółtegokukurydza konserwowa (niecałe pół puszki)przyprawa do kurczaka2 jajkabułka tartaolej do smażeniaSposób przygotowania:Piersi kurczaka myjemy, obsuszamy ręcznikiem papierowym i kroimy na plastry po ok. 7 dag, a następnie rozbijamy tłuczkiem do mięsa.Pieczarki trzemy na wiórki na tarce o drobnych oczkach, obsmażamy w małej ilości oleju i pozostawiamy do ostygnięcia. Ser żółty również trzemy na tarce o drobnych oczkach.Tak przygotowanym farszem nadziewamy rozbite piersi – płaty mięsa oprószamy niewielka ilością przyprawy do kurczaka, na środek układamy żółty ser, pieczarki oraz kilka ziaren kukurydzy, zwijamy ściśle w kształcie kulki i panierujemy w jajku i bułce tartej. Smażymy na patelni lub we frytkownicy na złoty kolor.