ßßß Cookit - przepis na Zeberka w warzywach

Zeberka w warzywach

nazwa

Wykonanie

Składniki
0,5 kg żeberek
1 opakowanie marynaty śliwkowej Kamis w płynie
1/2 szklanki białego wytrawnego wina
1/2 szklanki wody
1 duża marchewka
1 mała pietruszka
kawałek selera
3 łodygi selera naciowego
Sposób przygotowania
Żeberka pokroić i zalać marynatą. Odstawić do lodówki, najlepiej na całą noc. Mięso z marynata zalać woda i winem. Dusić pod przykryciem na małym ogniu. Po pól godzinie dodać marchewkę, pietruszkę i selera pokrojone w zapałkę.
Selera pokroić w plasterki i dodać do mięsa, jak będzie już miękkie. Poddusić jeszcze 10-15 minut i gotowe :)
W mnie z domowymi frytkami. Smacznego :)
Łączna liczba wyświetleń
Darmowy Hosting CBA.PL
Źródło:http://czarrnaodkuchni.cba.pl/zeberka_w_warzywach.htm