ßßß
Składniki:– kurczak– 0,5kg mięsa mielonego ( lub wątróbki drobiowej )– ząbek czosnku– majeranek– sól, pieprz– przyprawa do kurczaka ( opcjonalnie )Przygotowanie:* Kurczaka wytrybować ( oddzielić mięso od kości ), przyprawić w środku.* Mięso mielone przyprawić czosnkiem, majerankiem, solą i pieprzem.* Farsz z mięsa mielonego włożyć do środka kurczaka.* Nadzianego spiąć wykałaczkami lub zaszyć nicią.* Przyprawić go z wierzchu solą, pieprzem i ewentualnie przyprawą.* Mięso pieczemy w rękawie, bądź w naczyniu żaroodpornym przez 1-1,5 godz., w 180 stopniach.By skórka z wierzchu była przypieczona i chrupiąca, przed końcem zwiększamy temperaturę do 220 st., a jeśli pieczemy w rękawie – rozcinamy go.dania z kurczaka
♥ Jak oddzielić mięso od kości, krok po kroku, możecie zobaczyć na tej stroniehttp://mojedania.pl/jak-wyluzowac-kaczke-lub-kurczaka-do-pieczenia/ .Myślę, że opisane jest to w miarę zrozumiale i może Wam się przydać :)Kategorie: