Wykonanie
Dziś mam dla Was deser, który może zastąpić popołudniową
kawkę :)Panna cotta o smaku
kawy :)Składniki:300ml
śmietany 36%szklanka zaparzonej
kawy z cukrem ( u mnie 2,5 łyżeczki
kawy i 3 łyżeczki
cukru )1,5 łyżki
żelatynyPrzygotowanie:Do garnuszka wlewamy
śmietanę, a do niej gorącą, zaparzoną
kawę.
Żelatynę rozpuszczamy w odrobinie chłodnej
wody i wlewamy do garnuszka z
kawą i
śmietaną.Mieszamy całość dokładnie i przelewamy do silikonowych foremek ( w moim przypadku były to serduszka ), lub innych naczynek, w których będziemy chcieli podawać nasz deser.Schładzamy minimum 2 godziny.Gotową panna cottę, tuż przed podaniem możemy posypać
cukrem pudrem, lub słodkim
kakao.
Kategorie: