Wykonanie
Składniki (na ok 4
lody):1 deser
sojowy waniliowy1 deser
sojowy czekoladowy1 deser
sojowy z
gorzką czekoladąforemki do
lodów na patyku (np z Ikea)do foremek nakładaj po łyżeczce deseru
sojowego – na przemian wanilia/czekolada/ciemna
czekoladapo każdej porcji deseru stuknij foremką o blat (żeby pozbyc się powietrza)powtarzaj czynności z punktów 1 i 2, aż skończy zostanie Ci ok 1-2mm wolnego miejsca (przestrzeń ta jest potrzebna, żeby po włożeniu patyczka masa nie wypłynęła)włóż patyczek do foremkiwstaw foremki do zamrażarki na kilka godzinSmacznego! :)
PRZYGOTOWANE Z UŻYCIEM PRODUKTÓW ALPROAlpro
soya to produkty pełne dobrodziejstwa soi;– w 100% roślinne– nie zawierają
białek mleka krowiego, laktozy, glutenu i pszenicy– lekkostrawne– źródło wapnia i witaminy B2, B12 i D– wykonane z niemodyfikowanych genetycznie ziaren soiKremowe desery Alpro o smaku
gorzkiej czekolady,
czekoladowym i
waniliowym, zawierają tylko niewielkie ilości nasyconych kwasów tłuszczowych, bez dodatku konserwantów, sztucznych substancji słodzących i barwników.