Wykonanie
piątek, 17 Kwiecień 2015, autor: blue_megi, 4 Komentarzy »
Chlebki low carbChrupiące
chlebki bez węglowodanów. Robi się je ekspresowo i mogą zastąpić tradycyjną kanapkę.Składniki:1/4 szklanki
siemienia lnianego1/4 szklanki
płatków migdałowych1 łyżka
sezamuodrobina
soli2 łyżki
masła miękkiego
masła.2
jajkaWszystkie składniki przekładamy do blendera. Jeśli nie mamy miękkiego
masła, rozpuszczamy je w rondelku i przestudzamy. Blendujemy wszystko przez minutę. Na blaszce do pieczenia rozkładamy papier lub silikonową matę. Łyżką nakładamy porcje ciasta i lekko je rozpłaszczamy (z podanej porcji powinniśmy otrzymać 10
chlebków).Blaszkę z
chlebkami wkładamy do nagrzanego do 150 stopni piekarnika i pieczemy przez 25 minut. Otwieramy drzwiczki piekarnika i zostawiamy w nich
chlebki do wystudzenia.