ßßß
Cookit - przepis na Pasta jajeczna z mascarpone
Toggle navigation
Wszystkie (176132)
Przepisy (173196)
Składniki (2936)
Wszystkie (176132)
Przepisy(173196)
Składniki(2936)
Pasta jajeczna z mascarpone
Składniki
Jajko
Ser mascarpone
Sok z cytryny
Sól morska
Pieprz czarny
Wykonanie
Dobra dobra niech już będą te
jajka
...Podzielę się z
Wami
przepisem na pyszną ,kremową pastę z przepisu Kwestii Smaku
4
jajka
, ugotowane na twardo2 pełne łyżki
sera mascarpone
(w temperaturze pokojowej)2 łyżeczki
soku z cytryny
(niekoniecznie)
sól morska
świeżo zmielony
czarny pieprz
mała szczypta
szafranu
roztarta w moździerzu i dodana do
sera mascarpone
Przygotowanie:
Pasta jajeczna
z
mascarpone
:
Jajka
ugotować na twardo (7 - 8 minut). Pokroić w kosteczkę, doprawić
solą morską
i wymieszać.
Ser mascarpone
rozetrzeć z
sokiem z cytryny
,
szafranem
,
pieprzem
i połączyć z
jajkami
. Pastą smarować
chleb
. Przechowywać w lodówce.
Źródło:
http://seven-days-in-sunny-june.blogspot.com/2013/03/pasta-jajeczna-z-mascarpone.html
Przepisy powiązane
Jajeczka w rzodkiewkowym sosie
Jajeczka w rzodkiewkowym sosie
Jajeczka w rzodkiewkowym sosie
Jajeczka w rzodkiewkowym sosie
Jajeczka w rzodkiewkowym sosie
Składniki powiązane (0)