ßßß Cookit - przepis na CIASTO FRANCUSKIE Z BROKUŁAMI i SEREM PLEŚNIOWYM

CIASTO FRANCUSKIE Z BROKUŁAMI i SEREM PLEŚNIOWYM

nazwa

Wykonanie

Uwielbiam ciasto francuskie. Uwielbiam je za to, że świetnie smakuje praktycznie z każdym dodatkiem. Jest dobre na słodko, na słono, na ciepło i na zimno, dlatego na stałe wpisało się w moje domowe menu. Ja szczególnie upodobałam sobie wersję ciasta francuskiego na słono. Dzisiejsza jego wersja zawiera brokuły, ser pleśniowybrie i suszone pomidory.
POTRZEBNE SKŁADNIKI
ciasto francuskie
1 brokuł
1 opakowanie sera brie
ser mozarella
suszone pomidory w zalewie
oliwa
świeżo mielony pieprz
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
ciasto rozwijamy na odpowiedniej wielkości blaszce,
spód ciasta smarujemy oliwą, a następnie równomiernie posypujemy startym serem mozarella, kładziemy porozdzielany na różyczki i przelany wcześniej wrzątkiem brokuł, w wolne miejsca umieszczamy pokrojony ser pleśniowy. Na końcu kładziemy pokrojone suszone pomidory z zalewy. Całość oprószamy świeżo zmielonym pieprzem,
blachę z ciastem wsadzamy do nagrzanego do 200 stopni piekarnika na około 15-20 minut i voila! Pyszne danie gotowe do spożycia. Super smakuje również na zimno. SMACZNEGO!
Źródło:http://www.zasmakowana.pl/ciasto-francuskie-z-brokulami-i-serem-plesniowym