Wykonanie
Uwielbiam
ciasto francuskie. Uwielbiam je za to, że świetnie smakuje praktycznie z każdym dodatkiem. Jest dobre na słodko, na słono, na ciepło i na zimno, dlatego na stałe wpisało się w moje domowe menu. Ja szczególnie upodobałam sobie wersję
ciasta francuskiego na słono. Dzisiejsza jego wersja zawiera
brokuły,
ser pleśniowy –
brie i
suszone pomidory.POTRZEBNE SKŁADNIKI
ciasto francuskie1
brokuł1 opakowanie
sera brieser mozarellasuszone pomidory w zalewieoliwaświeżo mielony
pieprzSPOSÓB PRZYGOTOWANIAciasto rozwijamy na odpowiedniej wielkości blaszce,spód ciasta smarujemy
oliwą, a następnie równomiernie posypujemy
startym serem mozarella, kładziemy porozdzielany na różyczki i przelany wcześniej wrzątkiem
brokuł, w wolne miejsca umieszczamy pokrojony
ser pleśniowy. Na końcu kładziemy pokrojone
suszone pomidory z zalewy. Całość oprószamy świeżo zmielonym
pieprzem,blachę z
ciastem wsadzamy do nagrzanego do 200 stopni piekarnika na około 15-20 minut i voila! Pyszne danie gotowe do spożycia. Super smakuje również na zimno. SMACZNEGO!