ßßß Cookit - przepis na Sos rabarbarowy

Sos rabarbarowy

nazwa

Wykonanie

Pyszny do naleśników, ciast itp. Radzę nie przesładzać, niech rabarbar zachowa swój kwaśny, pyszny smak!
10 gałązek rabarbaru
cukier do smaku
Rabarbar myjemy, kroimy w kostkę.Wrzucamy do rozgrzanego garnka i smażymy do momentu aż kostki rabarbaru zaczną się rozpadać. Jeżeli sos jest za gęsty możemy dolać odrobinę wody. Dodajemy cukier do smaku, ja dodałam ok 1/3 szklanki. Smażymy do momentu aż sos będzie gładki
Smacznego!
Powiązane wpisy:
Krokiety z pieczarkami i żółtym serem (w naleśniku lub waflu)
Chleb pszenny na żytnim zakwasie
Słodki rosół
Babeczki cytrynowe z masą owoce leśne
Źródło:http://poemat-smaku.blog.pl/2015/05/11/sos-rabarbarowy